Nahajate se tu: Domov O zavodu Poslanstvo in vizija

Poslanstvo in vizija

 

Dejavnost Zavoda za zdravstveno varstvo Ljubljana je v prvi vrsti namenjena zmanjševanju pojavljanja ter širjenja nalezljivih in drugih bolezni, pa tudi razvad in poškodb. To dosegamo s preventivnim ukrepanjem, ki obsega opozarjanje, svetovanje, vzgojo in izobraževanje.

Preventivno ukrepanje, ki je pravzaprav središčna os delovanja zavoda, je za preprečevanje obolenj  izjemnega pomena. Zato nas vizija vodi v smeri osveščanja celotne populacije oz. specifičnih ciljnih skupin. Usmerjeni smo k popularizaciji zdravega življenjskega sloga, kot ene pomembnejših preventivnih zdravstveno/higienskih metod.

Verjamemo, da je zavestna in dejavna vloga posameznika ključna za ohranjanje lastnega zdravja oz. zdravja drugih. Odkrito zastopamo idejo aktivnega in pozitivnega pristopa k uvajanju odgovornega vedenja ter izboljševanja zdravstveno higienskih pogojev dela in bivanja. Preventivni ukrepi, ki preprečujejo nastajanje in širjenje bolezni, poškodb in zastrupitev vodijo k zmanjševanju števila teh pojavov.

S programi želimo doseči vse starostne skupine, posebej pa se obračamo k otrokom in mladini. Vzgoja mladih je namreč ključnega pomena za zdrav življenjski slog v nadaljnjih življenjskih obdobjih. Glede na hitro staranje populacije nismo brezbrižni do problemov starostnikov.

Povezovanje z drugimi institucijami - zdravstvenimi domovi, zavodi, društvi in nenazadnje zdravstvenim inšpektoratom - visoko vrednotimo. Zavedamo se namreč, da lahko svojo vizijo uresničimo le na način povezovanja in sodelovanja z drugimi. V tem duhu se odpiramo tudi v mednarodni prostor. 

Ambulanta - naročanje

Za obisk ambulante se je potrebno predhodno naročiti:

Od ponedeljka do petka od 8.00 do 11.00 

na tel. št.: 586 39 18  oz. 586 39 00 (centrala)

« » Avgust 2014
Avgust
PoToSrČePeSoNe
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Anketa - SVIT
Ali poznate program Svit - državni program za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki?


Glasovi: 1353
Oglasi
hiv2.png